2013. június 26.

Gúnyolódás és "gettózás" szocialista módra

Krállné Malecz Julianna (szocialista önkormányzati képviselő, Dabas), valamint Szanyi Tibor országgyűlési képviselő (MSZP), 2013. június 24-én tüntetést szervezett az Ócsai Szociális lakóparkhoz, majd petíciót nyújtottak át Pánczél Károly országgyűlési képviselőnek (Fidesz-KDNP), Horváth Tamás alpolgármesternek (Fidesz), Szűcs Lajos Pest Megye Önkormányzata elnökének.

A lakóparktól kb. 20 személyautóval vonultak az Ócsai Városháza elé, ahol már várta őket Pánczél Károly és Horváth Tamás.
Ám nem csak ők voltak ott, hanem több ócsai polgár, valamint a környező települések lakosai, polgármesterei és alpolgármesterei.
Hangot is adtak felháborodásuknak. Hangosan, rövid ám tartalmas üzeneteiket tábláikon magasba emelve elmondták: ha sem segíteni, sem együtt érezni nem tud az MSZP a bajba jutott lakáshitelesekkel, legalább ne sértegesse őket!


Pánczél Károly a petíció átvétele után elmondta: az ócsai lakópark, amelyet a szocialisták hetente gúnyolnak, azoknak a családoknak épült, akik már elveszítették az otthonaikat, és ha a szocialistákon múlna, akkor ma már az utcán lennének.

Krállné Malecz Julianna, folyamatosan gettót emlegetett a petíció átadásakor, Pánczél Károly pedig nem kívánta tovább hallgatni a bajba jutott családok sértegetését, ezért sajtótájékoztatóját az ócsai polgárok és szimpatizánsok gyűrűjében tartotta meg.


Rámutatott: ugyanazok gúnyolódnak most, akik tönkretették az országot és csaknem szociális katasztrófába taszították a magyar lakosságot.  
A baloldal szélsőséges gazdaságpolitikája vezetett oda, hogy ma családok tízezrei rettegnek azért, hogy megmaradjon a fedél a fejük fölött.
A Gyurcsány-Bajnai kormány üldözte adósságokba és svájci frank hitelekbe a családokat, amelynek az lett a vége, hogy 140-szeresére nőtt a magyar lakosság devizaállománya.
2002 után a Gyurcsány-Bajnai kormány eltörölt minden kormányzati segítséget.
Eltörölte az első Orbán-kormány által indított otthonteremtési programot, korlátozta, majd megszüntette az adókedvezményt, szűkítette a hitelplafont, csökkentette a kamattámogatást. Vagyis gyakorlatilag megszüntette a lakáshitelezési kedvezményeket azzal az indokkal, hogy az otthonteremtők „sokba van az államnak”.
Az, hogy az MSZP emellett még sértegeti is ezeket az embereket:"gettóról" és "adósparkról" beszél a kormány által épített ócsai lakópark kapcsán, az ízléstelen és embertelen.
Az ócsai lakópark hamarosan 80 bajba jutott család otthona lesz. Rajtuk segíteni nem is akartak a szocialisták, ezért kérte, legalább hagyják őket, hogy nyugodtan újrakezdhessék az életüket, amihez a jelenlegi kormánytól minden további segítséget meg is fognak kapni.

Bajzáth Endre









1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Igazából nem értem, hogy Délegyházának mi köze Ócsához? Az ottani gondokat az ott élők viselik, nem pedig a délegyháziak, vagy éppenséggel Pánczél Károly. Egyenlőre még Szűcs Lajos a képviselőjük, nem más. A bölcsődét sem Pánczél úr adja át. Kár volt most belekeverednie. lesz még elég gondja amúgy is azzal a településsel a jövőben.